Persoonlijk contact met onze diëtist

Persoonlijk voedingsadvies
Door middel van het invullen van een driedaags eetdagboek wordt er een persoonlijk voedingsadvies voor u gemaakt op basis van uw eigen eetpatroon en voorkeuren.

Bestel extra contactmomenten

Contactmomenten
Wilt u extra begeleiding bij het afvallen? Via de pagina contactmomenten bestelt u gemakkelijk extra contactmomenten met de diëtist

Gevarieerde en volwaardige voeding

Gezond afvallen
Tijdens het afvallen is het belangrijk gezond en volwaardig te blijven eten. Onze diëtist helpt u op een gezonde manier af te vallen.

Bewegen is de helft van het proces

Bewegen en afvallen
Naast een gezond eetpatroon is voldoende beweging ook erg belangrijk wanneer u wilt afvallen. Ons advies: iedere dag 60 minuten bewegen.

Bereken uw BMI

Berekenen


Dit betekend dat u ondergewicht heeft.


Dit betekend dat u een gezondgewicht heeft.


Dit betekend dat u een overgewicht heeft.


Dit betekend dat u obesitas heeft.


Dit betekend dat u morbide obesitas heeft.

Recept van de maand

Klantenervaringen

Sandra
De steun en hulp van de diëtist hebben mij ook echt gemotiveerd! Super handig dat het contact via de e-mail gaat, ik heb het erg druk waardoor ik weinig tijd heb een diëtist te bezoeken.

Patrick
Ik ben gestart met de weekmenu's van Online-snelafvallen. Ik heb heerlijk gegeten en eet nog steeds volgens deze richtlijnen.

Lees meer klantervaringen

Afvallen doet u samen met online-snelafvallen.nl

Veel mensen hebben de wens gewicht te verliezen. Afvallen is er meestal op gericht de inname van het aantal calorieën te verminderen en/of de hoeveelheid beweging te verhogen. Het uiteindelijke doel is in ieder geval meer calorieën te verbranden dan dat er binnenkomen.

Er is geen eenduidige manier van afvallen die het beste werkt. Omdat ieder persoon verschillend is zal het ene dieet beter voor u werken dan het andere dieet. Hoe snel u af kunt vallen is ook moeilijk te zeggen en verschilt ook per persoon. Té snel afvallen is niet gezond en resulteert vaak in het zogenaamde jojo-effect. Een gemiddelde gewichtsafname van 0,5-1 kg per week is normaal.

Wanneer moet u afvallen?

Wanneer u overgewicht heeft is het verstandig om af te vallen. Overgewicht kan namelijk voor verschillende gezondheidsproblemen zorgen. Wanneer u geen overgewicht heeft hoeft u niet af te vallen. Het kan zijn dat u evengoed een aantal kilo lichter zou willen wegen. Dit bereikt u vaak al door iets meer te bewegen en extra's te laten staan.

Om te bepalen of u overgewicht heeft kunt u gebruik maken van onze Tool: BMI berekenen. Door uw lengte en gewicht in te vullen wordt direct berekent of u overgewicht heeft en of het verstandig is om af te vallen.

Snel afvallen

Het is natuurlijk fijn wanneer u bent begonnen met afvallen dat u ook snel resultaat ziet. Té snel afvallen is echter niet gezond en heeft uiteindelijk een negatief effect op het gewicht.

Met zogenaamde crash diëten waarbij u heel weinig calorieën gebruikt, valt u vaak snel af, té snel. Het lichaam gaat in een zogenaamde spaarstand en wanneer u weer 'normaal' gaat eten wordt een groot deel van deze voeding opgeslagen, waardoor u juist weer aankomt. Vaak komt uw gewicht hierdoor zelfs hoger uit dan uw startgewicht. Bovendien krijgt u bij zogenaamde crash diëten vaak tekorten aan verschillende voedingsstoffen. Dit is niet gezond voor uw lichaam. Wij helpen u graag met een snel resultaat maar houden daarbij wel uw gezondheid in de gaten.

Gewichtsbeheersing

U heeft uw streefgewicht bereikt en wat nu? Nu is het van belang dat u dit behaalde gewicht ook behoud. Deze fase is niet altijd even gemakkelijk. Door het aannemen van uw 'oude' voedingsgewoonten bestaat de kans dat u weer aankomt en dat wilt u natuurlijk liever voorkomen.

Met de methoden van Online-snelafvallen.nl is het niet moeilijk om op uw streefgewicht te blijven. Omdat onze adviezen gericht zijn op een gezonde en volwaardige voeding en wij rekening houden met uw eigen wensen en het advies aanpassen op uw huidige eetpatroon zal het behouden van uw streefgewicht veel gemakkelijker gaan.

U kunt als u uw streefgewicht heeft bereikt het advies aanhouden en eventueel uitbreiden met eens een keer iets lekkers op brood of eens een keer een ongezonde warme maaltijd of een bezoek aan een restaurant. U heeft een ander eetpatroon aangeleerd en kunt hier gewoon mee doorgaan. Uw lichaam is nu gewend aan dit patroon en uw gewicht zal behouden blijven zolang u de algemene richtlijnen van dit patroon blijft aanhouden.